top of page

למה כדאי לכל אחת להתאמן?

  • תמונת הסופר/ת: אדווה ניצן
    אדווה ניצן
  • 23 בספט׳ 2021
  • זמן קריאה 4 דקות

עודכן: 24 בינו׳ 2022

נעים מאוד, אני אדווה, בת 35, מאמנת כושר, מעבירה אימוני כוח אישיים וקבוצתיים בהרצליה. חלקכן מכירות אותי בתור "סיס", האחות הקטנה והמאמנת האישית של גלית. אם התאמנת בעבר, מתאמנת בהווה, חושבת להתחיל להתאמן או אפילו שונאת להתאמן, המשיכי לקרוא. אני הולכת לכסות כאן את מרבית השאלות שבטח עולות לך לראש בהקשר הזה.


איך מתחילים להתאמן בכלל?

תאמיני או לא, אבל ספורט לא תמיד היה חלק משמעותי בחיי. אני מתאמנת באופן סדיר כבר למעלה מעשור, מאמנת למעלה מ-5 שנים והדרך הייתה לא פשוטה (בלשון המעטה). מי כמוני יודעת שלהתחיל להתאמן זה לא תמיד דבר פשוט וגם היום, כשאני מציבה לעצמי יעדי אימון חדשים ומאתגרים- זה לא בא בקלות. אבל, אני חייבת להגיד לך שלא משנה מהי נקודת ההתחלה שלך, כל אחת יכולה להכניס את הספורט לחייה.


כל מה שצריך הוא באמת רק להתחיל. החוכמה היא לעשות את זה בדרך שתכניס לחיים שלך הרגלים חדשים לאט-לאט ותהפוך את העניין של האימונים לשגרה.


"אבל אתן רזות, אתן לא צריכות להתאמן"

אחד הדברים שאני וגלית שומעות הרבה זה: "אבל אתן רזות, אתן לא צריכות להתאמן. אני שמחה ממש להתארח בבלוג ולעשות קצת סדר בדברים. נתחיל מזה שנכון, אני וגלית אולי גנטית רזות, אבל בואי אספר לך משהו... לעלות במסת השריר לקח לי המון זמן. יש מושג מעולם הפיטנס שמתאר את המצב הזה בדיוק! קוראים לזה "סקיני פאט": מישהי שהיא רזה אבל בלי יותר מדי מסת שריר ואחוזי שומן יחסית גבוהים (את מוזמנות להציץ באינסטגרם שלי ולראות את השינוי שעברתי במהלך השנים).


אם אנחנו כבר בעניין של נראות, אז חשוב שתדעי ששינוי הרכב גוף זה משהו שכדי להשיג אותו אנחנו חייבות לשלב אימוני כוח בשגרה. בין אם אנחנו שואפות לרדת במשקל או אפילו להישאר באותו המשקל, אימוני כוח ישנו את הרכב הגוף והוא יהיה יותר חזק וחטוב. מי שעוקבת אחרי גלית בטח רואה שהיא עושה הרבה עבודת כוח באימונים.



אימוני כוח ושגרת כושר: כל מה שרצית לדעת ולא הרגשת בנוח לשאול

בתור מאמנת אני נתקלת בהרבה שאלות מנשים שרוצות להתחיל לעשות אימוני כוח אבל מגיעות עם חשש ולפעמים אפילו מבוכה לשאול שאלות בסיסיות. עבור אלו מכן שמתביישות או רוצות להרחיב את הידע, ריכזתי כאן מספר טיפים שימושיים:


ליווי מקצועי

אם את מתאמנת מתחילה (או כזו שלא נעזרת במאמן בחדר הכושר) אני ממליצה לך להיעזר באיש מקצוע- לפחות בשנה הראשונה. לקחת איש מקצוע בשנה הראשונה לאימונים זה לא בזבוז, אלא תהליך של השקעה ולמידה לעבר עתיד עצמאי של אימונים. באופן אישי- כשנכנסתי לראשונה לחדר כושר, הייתי פשוט אבודה. עמוק בפנים ידעתי שאני רוצה את זה אבל לא ידעתי איך. אנשי מקצוע לאורך השנים עשו לי סדר ועד היום אגב, על אף שאני מאמנת בעצמי, עדיין יש לי מאמן שמלווה אותי.


מוטיבציה של התחלה זה אחלה, אבל מניסיון היא לא מחזיקה כשלעצמה.

הרבה מתאמנות מציבות לעצמן מטרות לא ריאליות ומנסות להגיע מ-0 ל 100. זה יוצר אצלן שחיקה מהירה, זה קשה מאוד ובשורה התחתונה- זה פשוט לא מחזיק. שגרת אימונים נכונה צריכה להתאים לאורח החיים שלך. היא צריכה להתאים ליכולת שלך והיא צריכה לגרום לך להרגיש טוב. תאמיני לי, גם תכנית האימונים הטובה בעולם לא תעזור עבור מי שלא מתמיד בה..

עצה שלי, תתחילי מ-2 אימוני כוח בשבוע, שמרי על תקשורת פתוחה עם המאמנ/ת שלך ואם אתן מרגישה קושי- אל תחששי לדבר עליו.


את לא צריכה (וגם לא אמורה) לצאת על 4 ועם הלשון בחוץ מאימון.

תהליך של כניסה לשגרת אימונים הוא לא ספרינט. את לא ממהרת לשום מקום, את לא צריכה לעשות את כל התרגילים הקיימים באימון אחד ואת ממש לא צריכה להעלות את הדופק עד שאת מתעלפת. תכנית אימונים טובה, היא תכנית אימונים חכמה.

חשוב לי שתדעי- כמות הזיעה שלך באימון או כמות השרירים שנתפסו לך אחרי לא מעידים על טיבו של האימון. כדי להצליח להכניס את האימונים לחיים שלנו כשגרה, צריך לבנות אותה בהדרגה.


שגרת אימונים לא חייבת להיות מלווה בשינוי תזונתי!

זה אולי יפתיע חלק מכן, אבל אני לא מדברת על תזונה עם המתאמנות שלי. מעבר לעובדה הפשוטה שאני מאמנת ולא תזונאית, אני גם חושבת שלכל דבר יש את הזמן והמקום שלו. אנחנו מגיעות לאימון כדי להתחזק ולזוז (ולא כדי לשרוף את מה שאכלנו אתמול). באופן אישי, כשמתאמנת שלי מתעניינת בשינוי תזונתי, אני מפנה אותה בשמחה לאנשי מקצוע ראויים ונותנת לה עצות כלליות מהניסיון האישי שלי.


ריצה/הליכה/אופניים/אליפטי, כל זה טוב ומבורך. אבל חשוב להבדיל בין פעילות אירובית לאימוני התנגדות.

כשאני בחדר הכושר אני רואה הרבה נשים שזונחות את אגף המשקולות וחבל. הגוף שלנו אוהב עומס. ככה הוא מתחזק, ככה הוא נבנה. כשעושים את זה בהדרגה קורים דברים נפלאים, גדילה של מסת השריר למשל. מסת שריר היא הדבר הכי יקר ערך שאתן יכולות לטפח! זה מה שיתן לכן כוח בגיל מבוגר להיות סופר סבתות מתפקדות שחיות את החיים אחרי שהילדים עזבו את הבית, בלי כאבי גב, בלי קושי לקום מהמיטה, ועם מרץ של ילדה בת 25.


משקולות? אבל אני מפחדת "לגדול"

כל פעם שאני חושבת שהמיתוס הזה עבר מן העולם הוא מוצא את דרכו אליי דרך הדלת האחורית. אם קראת עד לכאן- אני שמחה להפריך עבורך גם את המיתוס הזה. בנייה של שריר היא משימה לא פשוטה בכלל (לאבד שריר, לעומת זאת, זה קל מאוד). מה ש"מגדיל" אנשים הן קלוריות ולא אימוני כוח. החיטוב המוצק והנחשק הזה שכולנו רוצות? הוא מתקבל כאשר אנחנו עובדות על העלאת מסת השריר ומשנות את הרכב הגוף. בקיצור, אין לך מה לפחד. אם לא תרצי "לגדול" עקב אימוני כוח את ממש לא תגדלי.


תאמיני בתהליך.

שינוי לוקח זמן. הוא לא קורה בשבוע וגם לא בחודש. עצה שלי- תכניסי כושר גופני לחייך, התייעצי עם איש מקצוע, תתמידי בהגעה לאימונים ואני מבטיחה לך שתתמכרי.


לסיום, כמה מילים על היתרונות האדירים שבאימון גופני

אחרי שהבהרנו שפעילות גופנית היא לכולן, לא משנה מה המבנה גוף שלך או המשקל שלך, אני רוצה לדבר קצת על היתרונות האדירים שיש לפעילות גופנית בכלל ואימוני כוח בפרט. ברגע שעוברים את המחסום ומתחילים לזוז, זה קורה. כושר גופני גורם לנו להרגיש יותר טוב, מעלה את רמת האנרגיה שלנו, מקל על המשימות הפיזיות של היום יום (אפילו דברים פשוטים כמו לעלות מדרגות, לסחוב שקיות או להרים את הקטנים). אימוני כוח מחזקים עצמות, שרירים, סחוסים וגידים, עוזרים להתמודד עם דיכאון, מונעים מחלות והדבר הכי חשוב- זה לא רק הגוף שמתחזק. כשאנחנו מתחילים להתאמן, ההתמדה, ההתמודדות והמחוייבות לתהליך מחזקים אותנו גם ברמה המנטלית.


זה אולי לא קל, אבל ברגעים האלו של הקושי, אנחנו גדלים. יש משהו בהתגברות הזאת של להרים משקל כבד שפשוט עוזר לך להרים את עצמך גם ברגעים הקשים שלעיתים החיים מזמנים לנו.


בקיצור- אימון זה דבר כל כך חיובי ובעיניי, כולן יכולות וצריכות להתאמן! אם התחברת לכתבה את מוזמנת לעקוב אחריי גם באינסטגרם (לחצי כאן) ואם את גרה באזור הרצליה, את יותר ממוזמנת להגיע אליי להתחזק.






Comentarios


bottom of page