top of page

טיפים לניהול מדיה | מאחורי הקלעים של בלוגריות בסושיאל מדיה

  • תמונת הסופר/ת: mekuvenet
    mekuvenet
  • 18 בינו׳ 2022
  • זמן קריאה 5 דקות

עודכן: 24 בינו׳ 2022

*פוסט אורח של mekuvenet.


לפני שאתחיל- אני שמחה להתארח בבלוג של גלית, שבזכות תוכן מעולה, נחישות ועקביות הצליחה לאסוף סביבה כבר יותר מ 20K עוקבות מדהימות! אני בטוחה שחלקכן היו רוצות לדעת איך זה קורה, ולכן הוזמנתי לתת לכן הצצה קטנה למאחורי הקלעים של עולם יצירת התוכן: איך למקד קהל, באיזה ערוצי מדיה חברתית לפרסם, איך לתכנן גאנט ואפילו כמה מילים על חשיפה אורגנית וקידום ממומן.


מיקוד קהל

אחת השאלות הראשונות שיוצרת תוכן צריכה לשאול את עצמה היא: עבור מי אני יוצרת את התוכן? האם הגעתי לתחום מתוך אהבה גדולה לאוכל/אופנה/טיולים/ספורט/תחביב מסוים? אולי בכלל מצב משפחתי- הורות/רווקות.

כדי לענות על השאלה הזו נסי לחשוב על איזה נושא את הכי נהנית לכתוב / איזה תוכן הכי כיף לך ליצור / באיזה תחום יש לך ערך מוסף לתרום? במידה וכבר יש לך קהל מבוסס- בדקי באילו פוסטים היתה לך מעורבות גבוהה מהרגיל


מהם הפרמטרים שמגדירים את הקהל שלי?

רשימת הפרמטרים שמגדירים את הקהל שלך יכולה להיות ארוכה או מצומצמת, בהתאם לתחום בו את יוצרת תוכן. הפרמטרים העיקריים (שבד"כ מרכיבים כל קהל) הם: מגדר, גיל, אזור מגורים, שפה, תחומי עניין, מצב משפחתי. הבנת הדמוגרפיה והמאפיינים של הקהל תעזור לך ליצור עבורו תוכן רלוונטי/בעל ערך.


בחירת ערוצי מדיה חברתית

השאלה השניה שיוצרת תוכן צריכה לשאול את עצמה היא: איפה אני מפרסמת את התוכן? הרבה יוצרי תוכן נוטים לפזר את הפעילות שלהם על גבי ערוצי מדיה חברתית מרובים- מה שמקשה עליהם ליצור תכנים רלוונטיים לכל ערוץ או אפילו להזניח את כל הפעילות עקב שחיקה ואכזבה מביצועים.


על מנת ליצור מעורבות טובה עם קהל המטרה- נסי לחשוב באיזה ערוצי מדיה חברתית יהיה הכי סביר למצוא אותו, מה "קוד ההתנהגות" באותו ערוץ (טקסטים ארוכים/סרטונים קצרים) והאם יש התאמה בין ערוצי המדיה שבחרת לתוכן שאת יוצרת?


לדוגמא: אם הגעת למסקנה שהקהל שלך חי בטיקטוק אבל אין לך את היכולת או הרצון ליצור סרטונים, זו יכולה להיות בעיה. כמובן שיש דרכים להתגבר על מכשולים כאלו- אבל זה יצריך ממך חשיבה יצירתית והרבה ניסוי וטעיה.


הגדרת יעדים

אחרי שמיקדת את הקהל ואת פחות או יותר יודעת איפה למצוא אותו- חשבי מהן המטרות שלך? האם מדובר בתחביב בלבד, שלא מצריך ממך השקעה, ומבחינתך כל תוצאה תהיה מספקת? האם את מנסה לבנות מותג, ואם כן- אילו מדדים יעידו על הצלחה מבחינתך?


אם את רוצה להפוך את התחביב למקצוע, קבעי לעצמך מטרת קצרת טווח אחת והתמקדי בלהגיע לשם. לדוגמא: הגדלת הקהל שלי באינסטגרם ב 10%.


חשוב שתבחרי במטרה ריאלית. הדרך להשגת המטרה תספק לך מושג כללי לגבי היקף המשאבים שיהיה עלייך להשקיע כדי להגיע אליה, וממנה תוכלי להסיק אם הדרך הזו מתאימה לך גם להמשך. כמו כן, ברגע שאת מציבה לעצמך מטרות ריאליות קצרות טווח- יש לך יותר סיכויים לחגוג הצלחות קטנות בדרך.


פיתוח תכנים

על מנת לספק לקהל שלך תוכן מדויק, מעניין, שיתאים לערוצי המדיה החברתית שבחרת ולמטרות שאת רוצה להשיג- נסי להבין איזה תוכן את צריכה לייצר? קחי את הנושא הכללי שממנו התחלת (לדוגמא: טיולים), ונסי לפרק אותו לתתי נושאים (לדוגמא: המלצות על מקומות אירוח, יעדים שאסור לפספס, דילים שווים, טיפים למטיילים, מידע על טיולים שמתאימים לאירועים מיוחדים או קהילות מסוימות וכיוב').


בזמן פיתוח התכנים נסי לחשוב האם יש לך את החומרים הויזואליים המתאימים או שתצטרכי להפיק אותם במיוחד?


תכנון מקדים וניהול זמן באמצעות גאנט תוכן

כדי לחבר את כל האלמנטים לפרקטיקה- הכיני לעצמך גאנט תוכן. גאנט תוכן הוא פורמט שמכניס את התוכן שלך ללוח זמנים מסודר וקבוע מראש.


למה כדאי לעבוד עם גאנט? תכנון מוקדם מקל על הכניסה לרוטינה, חוסך זמן, מסייע במדידת ביצועים ועוד..


איך עושים את זה? בגדול- אין דרך אחת לתכנן גאנט. גאנט התוכן שלך יכול להיות שבועי/חודשי, הוא יכול להיות מפורט עד המילה האחרונה או לכלול רק רעיונות מרכזיים, הוא יכול להיות קשוח או משוחרר יותר. הכל בהתאם לאופי שלך, למטרות שלך, לביצועים שלך וליכולת העמידה שלך בזמנים.


אם את לא רוצה להתעסק עם אפליקציות ניהול זמן או ממשקים מסובכים- הכיני טבלת אקסל פשוטה שמחולקת לימים ושבועות ומלאי בה את התוכן שיעלה בכל ערוץ שאת מתפעלת. אם את יודעת באיזה ימים/שעות הקהל שלך יותר מעורב- תכנני את גאנט התוכן בהתאם


עקביות ותדירות

על מנת להגדיל קהל, לייצר מעורבות ולהרחיב את החשיפה - יוצרי תוכן צריכים להעלות תוכן בתדירות קבועה, בכמות סבירה, ובעקביות. התוכן צריך להיות בהלימה עם ערוץ המדיה, עם מאפייני הקהל, הוא צריך להיות מעניין ולעודד מעורבות.


על אף האמור- לא מדובר באקסיומה. בדיגיטל כמו בדיגיטל תמיד יש יוצא מן הכלל. אם את יוצרת תוכן ייחודית, בנישה סופר ספציפית, עבור קהל ממוקד ומאוד נאמן- הם יחכו. ולפעמים... יש פשוט יוצאים מן הכלל - כבר קרה שביצה שברה את האינטרנט.


זכויות יוצרים

כשאת מתכננת את התוכן שלך חשוב שתהיי מודעת לענייני זכויות יוצרים. שימוש בקטעים טקסטואליים/ויזואליים/מדיה חזותית/מוזיקה אשר מוגנים בזכויות יוצרים וכיוב' אסורים לשימוש כל עוד לא רכשת את הזכות ו/או קיבלת את האישור לשימוש.


בהקשר זה: אם את משתמשת במוזיקת רקע שבחרת דרך ספריית המוזיקה של המדיה החברתית (בסרטוני טיקטוק/רילס) – כל עוד המוזיקה נשארת בפלטפורמה- את מוגנת. ברגע שהורדת את הסרטון, עם המוזיקה, והפצת אותו במקום אחר- ייתכן והפרת זכויות יוצרים. אם יש לך ספק בנושאי זכויות יוצרים, התייעצי עם עו"ד.


מדידת ביצועים

אחת הדרכים שמסייעות ליוצרי תוכן להבין אם התוכן שלהם רלוונטי היא ניתוח נתונים. על מנת לצפות בתובנות מחשבונות המדיה החברתית שלך- הגדירי אותם כחשבונות יוצרים/עסקיים. בניגוד לחשבונות פרטיים, בחשבונות של יוצרים ועסקים ניתן לצפות בנתוני הערוץ, מדדי חשיפה, דמוגרפיה ועוד..


אבטחת מידע

בטח יצא לך לשמוע על משתמשים שאיבדו את חשבון האינסטגרם שלהם עקב פריצה מרושעת. זה אחד הדברים המטלטלים שיכולים לקרות ליוצר תוכן- אבל אפשר לנסות (ככל הניתן) להקשות על הפורצים באמצעות הגדרת אימות דו שלבי.


מה זה? אימות דו שלבי הוא שכבת הגנה נוספת. אם הגדרת בחשבון שלך אימות דו שלבי, על מנת להיכנס אליו יהיה צורך בשם משתמש, סיסמה ואלמנט אימות נוסף שנשלח באמצעות מסרון, מייל, אפליקציית זיהוי (איזה דרך שתבחרי בהגדרות).


איך את עושה את זה? כנסי לחשבון המדיה החברתית שברשותך – חפשי את הגדרות האבטחה (Security) - ואז את תת התפריט אימות דו שלבי.


*בהקשר זה חשוב לציין: אינסטגרם/גוגל/פייסבוק/טיקטוק (או אף אתר רשמי אחר שמכבד את עצמו) לעולם לא יישלח לך הודעה בנושאי אבטחה בוואטסאפ. אם קיבלת כזו- התעלמי ממנה וחסמי את השולח.



חשיפה אורגנית

אחד האתגרים הגדולים שניצבים בפני יוצרי תוכן היום הוא חשיפה אורגנית. לפלטרפומות הסושיאל יש חלק בכך- אבל היעדר חשיפה אורגנית היא לא רק באשמת הפלטפורמה. כדי לעודד חשיפה אורגנית חשוב:

  • בראש ובראשונה- לייצר תוכן איכותי שמתאים ל"קוד ההתנהגות" בערוץ שבו אתם מפרסמים, ושיתאים לקהל היעד שלכם.

  • בנוסף, יש את ההיבט הטכני- תיוגים רלוונטיים, טקסט אלטרנטיבי, שימוש בביטויים נכונים, ניצול נכון של הפיצ'רים הזמינים בכל פלטפורמה וכו'

  • ואחרון חביב- הדדיות ומעורבות.

בפרקטיקה: כאשר את מתכננת את גאנט התוכן שלך קחי בחשבון שלא כל פוסט יהיה ויראלי. אם תכננת פוסט שממש שווה את החשיפה- סמני לך אותו מראש וכאשר הוא עולה נצלי כל משאב: תיוגים, אזכורים, שיתופים, חברים, קהילות וכיוב'.


*דאגי למקד גם את החשיפה האורגנית לקהל רלוונטי. לדוגמא: אם הפקת סרטון שמיועד לנשים הריוניות – סביר להניח ששיתוף שלו בחשבון הטיקטוק של אחיך הקטן לא יעשה את העבודה..



חשיפה ממומנת

שיטת הקידום הממומן בדיגיטל היא למעשה תשלום לערוץ המדיה החברתית עבור שטחי פרסום -בהתאם ליעדי ומאפייני הקמפיין שהוגדרו. על אף שניתן לבצע boost ישירות מהעמודים העסקיים - קידומים ממומנים מומלץ לבצע דרך ממשקי הניהול העסקיים של פלטפורמות הדיגיטל. דמי ניהול קמפיין על ידי איש מקצוע יכולים לנוע בין מאות- לאלפי שקלים בחודש, ותלויים במגוון פרמטרים (תקציב, ניסיון, מטרות, משך התקשרות וכיוב').


בהקשר זה, במידה ואת עושה קידום ממומן- דאגי תמיד להיות הבעלים של חשבונות הפרסום שלך. המידע שנאגר בזמן הרצת קמפיינים הוא נכס דיגיטלי בעל ערך משמעותי בפני עצמו (אם את לא יודעת לענות על השאלה הזו- וביצעת קידום בעבר, התייעצי עם איש מקצוע).


איך מחזירים את ההשקעה?

במידה ואת יוצרת תוכן איכותי, רלוונטי, והקהל שלך מעורב - תוכלי לעשות שיתופי פעולה עם מותגים/שירותים/עסקים. ההזדמנויות יכולות להגיע אלייך אבל את גם יכולה ליזום אותן באופן עצמאי. על מנת לחזק את הקשר בינך לבין העוקבים חשוב להתמקד בשיתופי פעולה שיתאימו לסוגי התכנים שאת יוצרת.


לסיכום,

תחזוקה של ערוצי סושיאל מצריכים זמן, מחשבה, השקעה, משאבים. אם את רוצה להפוך את התחביב למקצוע יהיה עלייך לנהל את הפעילות באופן מסודר, עקבי ולהיות בעשייה יומיומית- בדיוק כמו בעבודה רגילה :) בהצלחה!


ולסיום- אם את מוזיקאית או יוצרת תוכן בתחום המוזיקה, אני מזמינה אותך לביקור באתר שלי. תוכלי למצוא בו הרבה מידע שימושי: www.mekuvenet.co.il

Comments


bottom of page